Az amerikai Hyzon Motors megérkezett Európába

2020.07.16. 09:07 // @Gábor // 0 hozzászólás

hyzon europe
Forrás: electrive.com

Az amerikai Hyzon Motors megalapította leányvállalatát Európában, valamint bejelentette európai székhelyének és gyártó központjának megnyitását Hollandiában, Groningen városában.

Az üzemanyagcellás járművek fejlesztésével foglalkozó Hyzon az amerikai piachoz hasonlóan tervezi működését az “öreg kontinensen” is. Az Egyesült Államokban a tüzelőanyagcellák fejlesztése és gyártása Rochesterben (New York állam) folyik, buszaik és kamionjaik összeszerelését pedig partnereik végzik.

Az üzemanyagcellás járművek integrációs tapasztalatával Európában a Hyzon Motors Europe zéró kibocsátású buszokat és teherautókat kínál működési kompromisszumok nélkül. Holland partnere, a Holthausen Clean Technology dízel teherautók üzemanyagcellás járművekké történő átalakításával foglalkozik, és jelen esetben a DAF XF Space Cab alapjaira épülő Hyzon teherautókat fogja gyártani. A tervek szerint az új széria első példányaival hat-nyolc hónap múlva találkozhatunk a piacon.

„Mint az üzemanyagcellás járművek forgalmazásának európai úttörője, a Holthausen Clean Technology évek óta szállít üzemanyagcellás teherautókat, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egyesíthetjük erőinket amerikai partnerünkkel, a Hyzon Motors-szal, hogy a elhozhassuk a legfejlettebb üzemanyagcellás teherautó-technológiát európai ügyfeleinknek. Járműveink Európában készültek, hogy elérjék az európai szén-dioxid-mentesítési célokat ” – mondta Max and Carl Holthausen egy sajtóeseményen.

A Hyzon Motors Europe jelenleg az első olyan cég a világon, mely 40 tonna feletti zéró emissziójú tehergépjárműveket kínál.

Borítókép: electrive.com

Molnár Gábor

Sajnos még nincs egyetlen hozzászólás sem. Legyél Te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz látható a hozzászólásban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .